Zdrowe posiłki tworzą dobrą sylwetkę

Dobra
dieta oznacza konsumowanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w wyliczonych proporcjach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
dobrej diecie muszą
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroka gama warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów oraz szpinaku. Najlepiej
ugotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez nadmiaru dodatków. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier można konsumować od
czasu do czasu, czyli wyjątkoworzadko,
bo nie jest to element niezbędny w pokarmach codziennych.Jadanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
zbiera kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Regularne jedzenie prowadzi do dobrego
szczuplenia. Porcje jedzenia powinny być małe –
konsumując mało możemy być syci,
naukowcy tego dowiedli. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością jest wystarczające. Oleje
roślinne i oliwa są bardzo
dobre dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je koniecznie włączyć do
lekkiej diety. Należy
jadać produkty jak najmniej
przetworzone, bo jedynie takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z dań zamkniętych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być wysokiej
jakości, bo tylko wysoka jakośćjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : tania levitra
tania kamagra