Z czego wynikają problemy z erekcją?



Ważnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
właściwe odżywianie.
Dobra dieta jest w stanie poprawić nie tylko jakość potencji, lecz
także płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do całkiem
istotnych niedoborów selenu.
Łatwo go uzupełnić jedząc
tuńczyka, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny bardzo
ważny element naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
syntezę testosteronu, ten natomiast
wpływa na popęd
seksualny. Podczas
nadużywania napojów procentowych czy
palenia papierosów tracimy cynk,
ale łatwo go zwiększyć
poprzez potrawy strączkowe, niektóre
ryby, białe mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Szalenie
istotnym elementem jest także
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
wytwarzanie spermy i zwiększa żywotność plemników. Składnik ten uczestniczy
także w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, wołowina, orzechy
nerkowca, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Warto zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, jaka jest
określana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, jaka wpływa na
poprawne uwalnianie
hormonów. Jeżeli musimy
unormować jego niedobory skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra
cialis bez recepty



Opublikowany w new